Plaatsjes

Pylos

 

Gelegen tussen prachtige wijnhellingen en olijfgaarden liggen prachtige authentieke dorpjes en vissersplaatsjes. Hieronder een bloemlezing van enkele daarvan. In de villa liggen kaarten en brochures waar u meer informatie kunt vinden. Dit aardige filmpje geeft een beeld van deze fraaie omgeving.

Methoni (8 min)

In Methoni staat de tijd al tientallen jaren stil lijkt het. Heel veel Griekser dan dit kun je het in deze streek niet vinden. Naast het niet te missen kasteel is er een plein aan zee waar rondom terrasjes zijn gelegen. De hoofdstraat wordt gesierd door afwisselend winkeltjes en taverna's. 


Pylos

Pylos (20 min)

Het plein van de drie admiraals ligt centraal in dit kleine stadje. Rondom het plein liggen de gebruikelijke winkeltjes en terrasjes. Op zondagmorgen verzamelen veel Griekse families zich hier om koffie en ouzo te drinken. In Pylos is ook het Neokastro te vinden samen met een klein museum. De moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier ook een motorboot huren om een (halve-) dag de baai van Navarino te verkennen.


Kalamata

Kalamata (60 min)

De hoofstad van Messinia is gezellig druk. Het centrum van het "moderne" Kalamata is een groot plein (Aristomenous) waar rondom talloze winkels en terrasjes zijn te vinden. Van hier loopt een winkelstraat naar het oude centrum wat zeker niet overgeslagen mag worden. Op Woensdag en Zaterdag is er een grote markt aan de rand van Kalamata wat een beleving op zichzelf is.

Finikounda

Finikounda (3 min)

Finikounda is geliefd bij de Grieken die vooral vanuit Athene hier in het seizoen hun opwachting maken. In de hoofdstraat de gebruikelijke winkeltjes en taverna's. Ook langs het strand zijn er een reeks taverna's te vinden. In het haventje ligt iets verhoogd een taverna dat 's-Avonds een prachtig uitzicht geeft over de dobberende bootjes.

Koroni

Koroni (30 min)

Koroni is een pittoresk vissersdorpje waar een groot bovengelegen kasteel en klooster een lange historie weet te verraden. Een lange boulevard aan het water met een reeks taverna's en een achtergelegen hoofdstraat met tal van winkeltjes maken dit een bezoek zeker waard. Op zondagmorgen is hier een groente- en fruitmarktje.


Gialova

Gialova (30 min)

Het dorpje Gialova heeft meegekregen dat de nabijgelegen golfbanen welvarende toeristen heeft aangetrokken, zonder dat het écht toeristisch is geworden. De lange boulevard aan het smalle strand en zee kent een bonte schakering van taverna's. La Cucina (Italiaans) en Elia (Grieks) zijn de taverna's waar wij meestal naar toe gaan. De winkeltjes verkopen wat luxere artikelen.

Villa van Staden

Onze villa is rustig gelegen en ligt op een glooiing op slechts enkele minuten lopen van zee. De dichtstbijzijnde vissersdorpjes zijn Finikounda (3 autominuten) en Methoni (8 autominuten). De villa heeft een geweldig panoramisch uitzicht over zee en is zeer compleet en luxe ingericht. Natuurlijk ontbreekt ook een zwembad niet.