Bezienswaardigheden

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in de omgeving dan die we op deze website kunnen laten zien. Bijvoorbeeld de schitterende fortificaties in Pylos. Watervallen. Prachtige routes om een dagje met de auto erop uit te trekken. Er zijn diverse zeer goede reisgidsen voor dit gebied in de handel. Lide en Joep Nuisl zijn zo vriendelijk geweest hun reisgids in onze villa achter te laten zodat u hier ook gebruik van kunt maken.

Neokastro

Klik hier voor onze pagina over de Neokastro in Pylos.  

Fort Methóni

Klik hier voor onze pagina over Fort Methoni.

Polilimnio

Vlakbij Voufrada, ligt op 32 kilometer van Kalamata het ravijn Polilimnio met meertjes en watervallen. Na 5 minuten wandelen via een natuurpad door dichte vegetatie en pittoreske houten bruggetjes waan je je in een geheim paradijsje. Het gebied is pas een paar jaren geleden ontdekt en ontsloten. Meer informatie en foto's (klik hier)

Navaríno baai

In de haven van Pylos staat naast het parkeerterrein een bruin houten huisje. Je kunt hier een grote sloep huren. Dit kost €40 voor 6 uur (€60 voor de hele dag) en €50 voor 6 uur in het hoogseizoen. Daarboven komen de kosten van benzine voor de buitenboord motor. Reken op ongeveer €10 voor een halve dag varen. Meer informatie en foto's (klik hier)

Wandelen

Vanaf ons huis een uurtje wandelen? Klik hier voor de route.

In oktober 2013 verscheen wandelboekje "Endaxi? Nee dank u, wij lopen liever!" geschreven door Anita Strijbis, Annie van Doorn en Karin Arleth. Het boekje bevat 23 wandelingen in het gebied van Gialova tot Petalidi. Behalve de routebeschrijvingen bevat het wat leuke weetjes en veel mooie foto's. Het is in Finikounda te koop bij restaurant Elena en in Nederland via endaxi2013@gmail.com.

De website voor de "freewalkers van Messinia" kun je hier zien.

Endaxi

 

Paleokastro

Paleokastro

Klik hier voor onze pagina over de Paleokastro in Pylos.

Achterland

Het prachtige achterland is zeer de moeite waard. Verdwalen kun je er niet, want je kunt de zee vrijwel overal wel zien liggen.

Paleis van Nestor

Hier vindt u de overblijfselen van het paleis van de beroemde koning van Pilos uit de oudheid. Zeer aan te bevelen met het bijbehorende museum in het 2 kilometer verderop gelegen boerendorp Hora.

Olympia

Één van ‘s werelds meest bekende archeologische opgravingen. Te bezoeken zijn de tempels van de Olympische goden Zeus en Hhera, de Filippion van koning Filippos van Macedonie, de werkplaats van de beeldhouwer Phidias, de Echo-hal, het stadium en al die andere belangrijke onvervangbare monumenten.

Mistras

Is een byzantijnse nederzetting 2 km buiten Sparta op een steile heuvel en was eens de hoofdstad van het byzantijnse rijk. Bijzonder bezienswaardige kerken met fresco's uit de middeleeuwen en laat byzantijnse tijd , alsook het imponerende paleis van despoten en de huizen van de rijke adel kunt u hier bezoeken.