Zee en Strand

Veel van onze gasten houden van de prachtige natuur, het bergachtige achterland, de pittoreske vissersdorpjes, de oude fortificaties, maar er is ook niets op tegen om volop te genieten van de prachtige stranden. De meeste stranden zijn zandstranden, maar er is ook een enkel kiezelstrand te vinden. Op deze pagina zijn enkele suggesties bijeengebracht voor stranden die de moeite waard zijn (eigenlijk gewoon allemaal....)

Snorkelen en Duiken

Onderwatersport is nog niet echt doorgebroken in deze regio, gewoonweg omdat er te weinig toeristen zijn (houden zo!). In Pylos echter zit een duikshop waar je naast apparatuur ook je duiktrips kunt boeken. Met name in de Navaríno baai waar Pylos aan is gelegen is het mooi duiken, met haar vele scheepswrakken.

Klik voor de website van Pilos Marine om iets meer over hen te weten te komen.

 

Snorkelen is ook geweldig, maar je moet wel de plaatsen ervoor weten. De meeste stranden zijn zandstranden en lopen heel geleidelijk af. Vaak sta je na 30 meter de zee in te zijn gegaan, nog pas tot je nek in het water. Het enige wat je daar ziet met snorkelen is zand. Zie in de kolom hiernaast voor ons favoriete snorkelplekje.

 

De Griekse wetgeving is terecht heel streng t.a.v. het meenemen van alles wat maar riekt naar oudheidkundige voorwerpen. Als je onderwater aardewerk scherven, munten etc. ziet liggen, laat het daar dan liggen en neem het niet mee. Het is het risico niet waard!

Lampes

Ons favoriete strand omdat het zo dichtbij is, breed, schoon, rustig etc. Vanuit onze villa ga je naar rechts de kustweg op en rij je richting Methoni. Na honderd meter of zo zie je links een groot kiezelstrand liggen. Deze passeer je om vervolgens een paar honderd meter verder links een groot zandstrand te zien liggen. Je kunt met de auto tot aan het strand rijden en parkeren (onverhard).

Als wij thuis zijn, dan loop ik normaal gesproken iedere dag met mijn enkels in het water dit strand op en neer. Vaak neem ik ook nog even een duik. Heerlijk !!

Golden Beach en Voidokiliá

 

Vanuit onze villa ga je naar rechts de kustweg op en rij je richting Methoni. Bij Methoni rij je naar Pylos, Pylos door en dan de borden Gialova aanhouden. Als je Gialova bent doorgereden, zie je na korte tijd aan de linkerkant borden staan met "Golden Beach". Volg deze bordjes om op het onderstaande strand te komen.

 

 

Rij je echter rechtdoor in plaats van af te slaan naar Golden Beach, dan kom je na een paar kilometer verder kleine! bordjes tegen met Voidokiliá. Sla hiernaar af en al rijdend door verschillende olijfgaarden, kom je uit bij een klein supermarktje. Sla hier links af en vervolg de weg. Deze weg is onverhard en brengt je na een paar minuten bij één van de mooiste stranden van Europa: Voidokiliá.

 

 

In Augustus zijn beide stranden naar lokale begrippen redelijk druk (overigens niet naar Nederlandse begrippen). Iets buiten het seizoen, is de kans dat je hier alleen bent heel groot.

 

 

Snorkelbaai

Direct tegenover onze villa ligt een klein baaitje waar je in een minuut of acht naartoe kunt lopen.

 

 

Ga vanuit onze villa naar beneden naar de kustweg, loop een meter of 25 naar links en steek dan de weg over. Hier ligt aan de andere kant van de weg een weggetje dat naar een paar huizen voert. Loop hier naar boven.

 

 

Geheel boven aangekomen zie je een paadje (soort van) naar beneden naar de zee lopen. Loop deze af totdat je aan het water staat. Let op: alleen voor mensen die goed ter been zijn. Er liggen allemaal losse steentjes, het is een redelijke helling en als je valt is dat geen pretje.

 

 

Bij het baaitje aangekomen zul je hoogst onwaarschijnlijk andere mensen zien. Het is de meesten niet bekend. Voor het zonnen is dit geen goede plek. Te weinig zand, teveel rotsen etc., maar het is hier perfect snorkelen. Ook hier weer loopt het langzaam af, maar zwem naar de punt van de baai (zie gele cirkel hierboven), en je ziet daar heel veel zee-egels, prachtig gekleurde visjes, mooie zilverkleurige grotere vissen, etc. etc.

 

Romanos

Als je zowel golden beach als Voidokiliá links laat liggen, en de weg blijft vervolgen, krijg je uiteindelijk bordjes richting Romanos. Hier zijn ze twee golfbanen aan het aanleggen. Als je naar de zee toe gaat rijden, kom je weer bij een aaneenschakeling van mooie stranden uit.

Met de boot

Heel veel kleine strandjes zijn geweldig, maar alleen met de boot te bereiken. Je kunt in verschillende plaatsjes een boot huren. Zeer zeker de moeite waard!!