Onderweg.....

Met de auto onderweg naar onze villa? Kijk naar onderstaande suggesties.

Benzine

TankenTank de auto af als je vanuit Athene naar onze Villa gaat rijden (er zijn onderweg uiteraard benzinestations, maar het is meer ontspannen rijden als je daar niet naar hoeft uit te zien).

Op één tank benzine rij je gemakkelijk met benzine nog ruim over naar onze Villa in Fínikounda.

Benzine was toen wij onze villa hier kochten nog erg goedkoop. Minder dan een Euro per liter. Dankzij de economische situatie echter zijn deze prijzen een stuk hoger komen liggen en zijn deze thans vergelijkbaar met die in Nederland.

Frappé Metrio me Gala

In Pylos zul je om een plein heen moeten rijden. Op dit plein staan enkele grote platanen en zijn er een flink aantal leuke terrasjes waar het de moeite waard is om de reis even te onderbreken en wat te drinken (wat te denken van een frappé metrio me gala?).

Van hieruit is het nog maar 15 minuten naar onze Villa.

Frappé is een heerlijke ijskoffie. Metrio betekend een beetje suiker erbij en me gala is een beetje melk. Voorproeven? Het is heel simpel om zelf te maken. Klik hier of op het glas voor het recept. Heerlijk !!

Tolwegen

De meeste autosnelwegen in Giekenland zijn tolwegen. Hieronder staat een overzicht van de toltarieven indien u vanaf Athene gaat rijden. Tol zult u contant moeten betalen bij de diverse tolpoortjes. Creditcard worden niet geaccepteerd. Komt u aan op Kalamata dan zijn er van daar naar de villa geen tolwegen.

Tolwegen Griekenland

Lidl

LidlNet voorbij het vliegveld ligt aan de rechterkant een Lidl supermarkt. Wellicht goed om hier alvast wat eerste levensmiddelen in te slaan? Van hieruit is het nog een uurtje rijden naar onze Villa.

Navigatie Systeem

NavigatieIk weet niet zeker of navigatie systemen je helemaal tot aan de deur kunnen brengen (satelliet bereik), maar de meeste systemen laten toe dat je in plaats van een adres (vrijwel alle huizen buiten de bebouwde kom in de omgeving hebben geen adres) de coördinaten ingeeft.

Voor onze villa zijn deze: 36°48'02.43"N en 21°46'19.19"O