Gedetailleerde Routebeschrijving

Hieronder wordt stap voor stap de route naar Villa van Staden beschreven. Onze gasten hebben aangegeven dat de route tamelijk eenvoudig is te rijden en dat de routebeschrijving welliswaar handig, maar niet noodzakelijk bleek. Vanaf Athene tot onze voordeur rijden wij de rit normaal gesproken in 3 uur en een kwartier.

Athene-Kalamata

Als je de luchthaven afrijdt dan volg je de snelwegborden naar Elefsina, vervolgens Korinthos, dan Tripoli en daarna Kalamata. De snelweg stopt naast het vliegveld van Kalamata.

Vanaf Kalamata

Vanaf de rotonde aan het eind van de snelweg, passeer het vliegveld (ligt aan de rechterkant) tot je bij een rotonde uitkomt (aan de rechterkant zie je een Lidl liggen, wellicht snel alvast wat eerste levensmiddelen halen?) Op de rotonde volg de borden Messinia en Pylos.
In het dorpje Rizomilos volg je de weg richting Pylos (links op de hoek zit een winkel waar ze zonnepanelen verkopen. Grote Philips reclame op de gevel). NIET richting Kóroni gaan rijden.
In Pylos aangekomen, rij om het plein heen. Of stop juist even op het plein om op een terrasje een drankje te doen......... Vanaf hier is het nog een minuut of vijftien rijden.
Om het plein, ga de eerste weg rechts af. Hier staat een bord Methoni 11 kilometer.
Blijf de borden Methoni volgen. Net voor de plaats Methoni is een splitsing. Methoni zelf gaat rechtdoor, linksaf gaat naar Finikounda (bord Foinikounta 10 kilometer). Sla dus linksaf richting Finikounda.
Rij nu gedurende 7,5 kilometer alsmaar rechtdoor, parallel aan de zee (richting Finikounda).
Na die 7,5 kilometer is er aan de linkerkant van de weg een zandpad dat schuin omhoog gaat. Rechts van dat pad aan de doorgaande weg staat een ijzeren afvalcontainer.
Dit plaatje geeft een beter overzicht. Jullie zijn uit de richting van Methoni gekomen (gele lijn), dus je staat nu met de voorkant van de auto richting camera
Als je dit bord met "Stadion" ziet staan, of als je in Finikounda zelf bent aangekomen, dan ben je te ver gereden. Draai dan om met de auto en rij terug tot je het plaatje hierboven ziet met de gele pijlen.