Polilimnio

Vlakbij Voufrada, ligt op de route vanaf Pylos naar Kalamata het ravijn Polilimnio met meertjes en watervallen. Na 5 minuten wandelen via een natuurpad door dichte vegetatie en pittoreske houten bruggetjes waan je je in een geheim paradijsje. Er liggen 15 kleine meertjes met bijzondere namen als Mavrolimna, Kadi, Kadoula, Lucky’s, Italian’s, Panagos’s en Stathoula’s. De meertjes zijn heel lang onontdekt geweest en zijn relatief kort geleden pas bekend geworden.

In de zomer is het heerlijk afkoelen in het frisse water van de meertjes, bijvoorbeeld in het meertje Kadoula. Dit meertje is vernoemd naar de hartvorm die het heeft. De waterval geeft een unieke ervaring voor hen die het weten te bereiken (best een leuke wandeling / klim) en vervolgens het zeer heldere en diepe water induiken. Met een touwladder kun je vanuit het meertje op een rots klimmen en dan vervolgens er weer in duiken.

Kleine ravijntjes, dichte begroeiing en schitterende watervallen zullen de wandeling (gemiddelde moeilijkheidsgraad en 3 kilometer lang) in een onvergetelijke ervaring veranderen. De watervallen worden gevoed uit het water afkomstig van de Mesopotamos en komen uiteindelijk uit in de baai van Messinia.

Onze oudste dochters Esmé en Naomi genieten van het frisse water

Route

De watervallen van Polilimnio zijn gemakkelijk te vinden. Op de route van Pylos richting Kalamata ligt het dorpje Kazarma. Vanaf hier volg je de borden naar Polilimnio waterfalls die te bereiken zijn over een deels goede onverharde weg. Je kunt de auto parkeren bij de grote parkeerplaats die aangegeven staat maar met een 4x4 ook langs de onverharde weg die daar naar beneden gaat richting 't beginpunt, informatiebord van de watervallen.