Dorpjes en vissersplaatsjes

Gelegen tussen prachtige wijnhellingen en olijfgaarden liggen prachtige authentieke dorpjes en vissersplaatsjes.

Fínikounda

Het dorpje Fínikounda (afstand van onze villa minder dan 5 auto minuten) is gelegen tussen prachtige wijnhellingen en groentevelden. De lange dorpsstraat ligt parallel aan de zee en er zijn een groot aantal tavernas waar u heerlijk kunt genieten van de plaatselijke specialiteit: gegrilde sardines gevuld met pepermunt en knoflook! Ook is er een zeil en surfschool.

Kóroni

Één van de mooiste kustplaatsen van de Peloponnesos. Het vestingplaatsje ligt genesteld in een groen landschap met vele wijnheuvels en cipressen. Vanuit dit schilderachtige plaatsje kijkt u uit op de hoger gelegen vesting en het klooster. Aan het pittoreske haventje vindt u een aantal gezellige tavernas. Een aanrader voor een ontspannen Griekse vislunch! Aan de andere kant van de heuvel bevindt zich het uitgestrekte Zága Beach. (afstand van onze Villa 20 minuten)

Methóni

Methóni en Kóroni worden ook wel ‘de ogen van Venetië’ genoemd. Het middeleeuwse stadje Methóni is dan ook door de Venetianen gesticht. Met haar wit geschilderde huisjes, rode daken en, niet te vergeten, het indrukwekkende Venetiaanse fort met de imposante Bourtzi –toren uit 1209, is het nostalgische gevoel alom aanwezig. Pal onder de muren van dit machtige fort kunt u heerlijk zonnen en genieten van de ontspannen Griekse gezelligheid. (afstand van onze villa 10 minuten).

Pylos

Dit idyllisch gelegen haven stadje ligt in de baai van Navaríno. Het uitzicht is adembenemend als u de stad binnenkomt! Het langwerpige eiland Sfaktiría ligt imposant en beschermend voor de baai en vormt zo een van de grootste natuurlijke havens van het Middellandse Zee gebied. Het knusse haventje van Pylos heeft een gezellig plein met twee enorme platanen waaronder u heerlijk kunt ontspannen en genieten van het Griekse leven op en rond het plein. (afstand van onze villa 15 minuten)

 

Gialova

In het authentieke dorpje Gialova lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. In de tavernas worden de traditionele Griekse gerechten geserveerd en kunt u het onvervalste Griekse leven van alledag aanschouwen. (afstand van onze villa 20 minuten). Ook hier zijn weer de gebruikelijke Tavernas en prachtige stranden.

Kamaria

Het pittoreske dorpje Kamaria ligt in de heuvels tussen Finikounda en Methoni. Kamaria heeft een spectaculair uitzicht over de baai van Finikounda, de Schiza en Agia eilanden en de kaap van Akritas. Op de foto het uitzicht vanuit Kamaria (afstand van onze villa 10 minuten).

Kalamata

Kalamata is de hoofdstad van de provincie Messinia en is een moderne stad (ongeveer net zo groot als Vlissingen qua inwoners). Er kan goed gewinkeld worden en er zijn juweliers, leder zaken en kledingswinkels. Er zijn ook volop souvenirwinkeltjes te vinden (afstand van onze villa 1 uur).

Evangelismos

Evangelismos is een dorp 10 kilometer ten zuidoosten van Pylos en 5 kilometer ten oosten van Methoni. Het gehucht Dentroulia ligt er vlakbij. Het is een authentiek Grieks dorp met smalle straatjes, winkeltjes, café`s, en helder geschilderde huizen met plaatsjes voor bloemen.

Lachanada

Lachanada is een klein en traditioneel dorpje op 2 kilometer van Finikounda. Vanuit Lachanada heb je -alweer- prachtige zee uitzichten. De lokale atmosfeer en traditionele gerechten kunnen uitstekend worden gevonden in de cafés en tavernas.

Finiki e.a.

Naast het gehucht Finiki zijn er nog meer kleine dorpjes binnen de gemeente Methoni (waar Finikounda ook deel van uitmaakt). Voorbeelden zijn Varakes, Kenourgio en Horio, die elk hun eigen karakter hebben.