Paleokastro

Paleokastro

Het Paleokastro kasteel nabij Pylos is door de Franken rond 1278 gebouwd en het lijkt erop dat deze is gevestigd bovenop de ruines van een Acropolis uit de klassieke oudheid. Het kasteel ligt aan de noordzijde van de baai van Navarino. Het kasteel is een ruine, maar de buitenwallen en sommige torens zijn nog bewaard gebleven en zijn in goede conditie. Het Paleokastro kasteel verloor zijn waarde in 1573, toen de Turken een nieuw kasteel bouwden (Neokastro) aan de zuidelijke ingang van de baai van Navarino.

Onderaan het kasteel, in de rotsen boven Voidokilia ligt de Nestor grot, zoals aangehaald door de Griekse reiziger Pausanias. Volgens de Griekse mythologie is het de plaats waar Hermes het vee verstopte dat hij van zijn broer Apollo had gestolen. Apollo kwam daar achter en als boetedoening gaf Hermes aan Apollo een lier gemaakt van het schild van een schildpad.

Klik op de foto's voor een vergroting.

Hoe kom je er?

Vanuit onze villa sla je rechts af richting Methoni en vervolg je je weg naar Pylos. In Pylos aangekomen blijf je de kustweg volgen naar Gialova. Gialova doorrijden en net na dit op zich al fraaie plaatsje volg je de bordjes "Golden Beach".

Dit wordt een onverharde (gravel) maar uitstekend te rijden weg dat uiteindelijk dood loopt. Je kunt hier je auto parkeren.

Er staat een bord Paleokastro en dit is de plaats waar een onverhard en soms lastig te herkennen (onkruid etc.) paadje zich omhoog slingert naar het kasteel.

Paleokastro

Filmpje van het Paleokastro

Waar moet je aan denken?

Onderweg kom je veel distels tegen, dus is het goed een lange broek te dragen (ik heb het zonder gedaan, maar dat is niet altijd even fijn).

Draag ook goede schoenen, want het is best een behoorlijke tippel met veel rotsen. Ik heb het op mijn slippers gedaan, maar dat was ook niet altijd even handig.

Tenslotte is het goed om een camera mee te nemen, want de uitzichten zijn adembenemend mooi. Neem ook veel te drinken mee, want het kan er erg warm zijn en er is onderweg en ook bij het kasteel niets wat je dorst kan lessen.

Paleokastro

Wat plaatjes.......

Paleokastro

Paleokastro

 

.