Methoni

Omgeving

Peleponnesos: Hart en ziel van Griekenland. Er is veel geschreven en verteld over de schoonheid van de Griekse eilanden, maar verloren in de passie over Mykonos, Santorini, Rhodos en Korfu is het feit dat vele van de mooiste en interessantste plaatsen in Griekenland niet op de eilanden zijn te vinden, maar op het vasteland zoals in de Peloponnesos. Voor veel mensen is dit het ware Griekenland en is het net zo de moeite waard om te bezoeken als tien eilanden gecombineerd. (Matt Barrett's Reisgids)

Er zijn genoeg dingen te ondernemen in de directe omgeving. Elk van de onderwerpen hieronder brengen je naar nog meer webpagina´s met vakantie voorpret. Klik daarvoor op de button achter elk onderwerp. Klik ook eens op deze link voor een weergave van handige plekjes.

Peloponnesos

De Peloponnesos is het zuidelijkste deel van het vasteland van Griekenland. Het schiereiland wordt begrensd door de Golf van Korinthos, de Egeïsche en de Ionische zee en kent oude steden als Sparta, Nafplio, Tripoli en Olympia. Prachtige natuur en landmerken.

Messinia

Ze zeggen.....

Wat ook anderen hebben te zeggen over de omgeving. Quotes van Thomas Cook, Jiba, Maniatis Travel, Searchwarp en anderen. Deze reviews zijn voornamelijk in het Engels geschreven.

Ze zeggen

Zee en Strand

Een overzicht van zandstranden en baaien in de directe omgeving, waar het heerlijk toeven is zonder mensen massa's. Kristalhelder water voorzien van de bekende "Blue Flags".

Zee en Strand

 

Plaatsjes

Gelegen tussen prachtige wijnhellingen en olijfgaarden liggen prachtige authentieke dorpjes en vissersplaatsjes. Op deze pagina ziet u een kort overzicht van dorpjes zoals Finikounda, Methoni. Evangelismos, Pylos en anderen.

Plaatsjes

Bezienswaardigheden

Er zijn teveel beziens- waardigheden in de streek om ze allemaal op onze site te kunnen plaatsen, maar wat dacht u van de schitterende fortificaties, watervallen, en beroemde ruïnes?

Uitstapjes

Finikounda

Villa van Staden ligt het dichtst bij Finikounda en dus hebben we op deze pagina voor dat dorpje een wat uitgebreidere beschrijving voor ingericht; een Engels artikel van Claire May

Finikounda

 

Golf !

Vlakbij onze villa zijn twee prachtige deels aan zee gelegen golfbaan met prima faciliteiten geopend.

Deze pagina geeft een overzicht van deze geweldige championship course.

Golf

Wat is er nog meer?

Een paar leuke suggesties, maar eveneens een opsomming wat er NIET is, zoals grote disco's, pretparken, zwemparadijzen, broodje van Joop zaken..... Dit is nog het echte Griekenland !

Nog meer?

Klimaat en Weer

Lekker warm in de lente, de zomer en de herfst, maar het is hier ook prima overwinteren met een gemiddelde dagtemperatuur van 15 °C, vergelijkbaar met Zuid-Spanje en Kreta.

Klimaat

 

Wat lezen over de geschiedenis van Griekenland kan hier.