Olijfoogst 2010

Op 12 November hebben we onze olijfoogst ter persing aangeboden. Op deze pagina vertellen we daar wat meer over en staat er een selectie van de foto's van de oogst en de persing.

De koude persing

De persing van onze olijven heeft plaatsgevonden op Vrijdag 12 November 2010. We zijn gestart omstreeks 20.30 uur en rond de klok van 22.30 uur waren we gereed.

De olijven zijn geperst bij de pers van Illias in het plaatsje Methoni op de Peloponnesos.

Zodra de eerste olijfolie de RVS bak in stroomde hebben we hompen vers wit brood in de licht warme straal gehouden om deze te proeven en het was heerlijk. Ook hebben we wat brood genomen met de verse olie erop, een snufje zout en wat druppels verse citroen, het geheel weggespoeld met een lokale rode wijn. Wat een belevenis !!!!

De Oogst

Wij hebben onze olijven geoogst op 11 en 12 November 2010. Kostas Petrakis en zijn vader (alsmede een vriend van Kostas), hebben de bomen met liefde en zorg gesnoeid en de olijven geoogst. Heel veel werk en met name het snoeien vraagt om een hand van de meester.......

 

Bestellen?

Natuurlijk zijn wij zelf de grootste afnemer van onze olijfolie! De jaarlijkse opbrengst echter is te groot om voor onszelf te houden en daarom is een deel van onze olie ook bij ons te bestellen.

Onder de afnemers van onze olie bevinden zich enkele in Nederland wonende Grieken en dat mag iets zeggen.......

Klik voor de prijzen en het plaatsen van een bestelling op de knop hieronder.

Webshop