Nieuws

WiFi en Chromecast

Villa van StadenMei 2019

Om onze gasten verder ten dienste te staan hebben wij nu ook WiFi voor hen beschikbaar, met een perfecte dekking in de gehele villa. Daarnaast hebben we de breedbeeld TV's in de woonkamer en master slaapkamer voorzien van Chromecasts. Hierdoor kan inhoud vanaf de smartphone of tablet worden gestreamed naar de TV's. Voorbeelden hiervan zijn onder meer YouTube, Spotify, Netflix, Videoland, Canal Digitaal en Ziggo GO. Voor toegang tot de betaalde diensten (zoals Netflix), kunt u uw eigen abonnementsgegevens gebruiken.

 

Afbeeldingensite

Villa van StadenSeptember 2018

Een selectie van foto's van onze villa, landschappen, wining en dining hebben wij op een aparte website geplaatst. Deze is nog in ontwikkeling maar de eerste content staat erop.

Klik hier.

 

 

Betonweg

Villa van StadenNovember 2016

Is de weg naar onze villa eenvoudig te vinden, zijn de (snel-) wegen perfect te rijden, het laatste stukje van een meter of honderd naar onze villa kon echter wat hobbelig zijn. Dat stukje was onverhard. Op zich was het goed te doen, maar comfortabel was het evenwel niet altijd. Een paar hobbeltjes en kuiltjes, her en der wat stenen, en vooral na een forse regebui als wat van de grond werd meegenomen naar de onderkant van de heuvel, maakte dat het verstandig was de snelheid er even uit te halen.  Either way: ook dat laatste stukje is verleden tijd en hebben vanaf de kustweg naar de villa een betonweg laten aanleggen.

Breedbeeld

Oktober 2015

Lekker buiten zitten in onze tuin is natuurlijk het fijnst, maar heb je een keer liever zin om toch even voor de buis te zitten voor die mooie sportwedstrijd of favouriete soap?

Wij hadden al een TV met satelietontvangst voor alle populaire Nederlandse zenders, maar hebben er nu een mediaspeler aan toegevoegd  waar je je USB stick of externe harde schijf aan kunt hangen om je eigen films mee af te spelen. Daarnaast hebben we een TV in de woonkamer op grootbeeld formaat geplaatst.

Zoover 2015

Juni 2015

Evenals voorgaande jaren heeft Zoover een kwalificatie afgegeven aan onze vakantievilla. Deze is uiteraard terug te vinden op Zoover.

Klik HIER voor de Zoover pagina voor Villa van Staden.

Onze nieuwe rating is een Silver Award (de hoogste score voor de omgeving Finikounda/Methoni) waar we met dank aan onze gasten zeer erkentelijk voor zijn. Op naar goud!

 

Wandelen

April 2014

Het is prima wandelen in de streek. Een uurtje de benen strekken kan ook direct vanuit de villa.

Klik hier om de wandelroute te zien van de villa naar Kamaria en weer terug (uiteraard via een ander weggetje).

 

Zoover 2013 Award

April 2013

Villa van Staden heeft al diverse jaren een Zoover Award gewonnen!

Ook voor 2013 mochten we ons verheugen (uiteraard met dank aan onze gasten) met de "Highly Recommended" Award. Klik op de Award afbeelding links om de Zoover recenties te lezen.

 

BBQ

Maart 2013

Het eten in deze omgeving in Griekenland blijft goedkoop en de belangrijkste reden waarom we tot op heden nog geen BBQ hadden toegevoegd aan het arsenaal van voorzieningen bij onze villa. Daar is sedert enkele dagen verandering in gekomen. De reden overigens geheel en alleen omdat het los van de goedkope taverna's ook gewoon heel leuk is om met gezin en / of vrienden af en toe een keer gezamenlijk zelf de maaltijd te bereiden. Onze BBQ is bijna twee meter breed! en speciaal ingericht om er een lam of big op te bereiden. Kalo Orexi! (eet smakelijk). Meer lezen? Klik hier.

Lonely Planet

Februari 2012

Bij toeval stuitte ik op een pagina op Lonely Planet waar een behoorlijk uitvoerige verhandeling is te lezen over de geschiedenis van Griekenland. Heel veel informatie daarop was nieuw voor mij. Zo wist ik niet dat Griekenland lang een monarchie is geweest met een Duitse en diverse Deense koningen. Na het lezen van het artikel ga je ook de huidige politiek van Grienkenland beter begrijpen. Ook lees je iets meer over de slag van Navarino (op luttele afstand van onze villa). Meer lezen? Klik hier.

ANWB Kampioen

Januari 2012

In de Kampioen van Januari 2012 stond een aardig artikel over de ode aan de olijf in onze regio. Het artikel gaat over de Kalamata olijf. Kalamata is de hoofdstad van de streek (Messinia) waar onze villa is gelegen. De Kalamata olijf is een heerlijke consumptie olijf (volgens velen zelfs de beste uit Griekenland) en wordt ook gebruikt om te persen voor olijfolie.

Aanpassing Website

September 2011

We hebben onze website voorzien van een gastenboek en een forum. Deze laatste is bedoeld voor onze huurders waarin zij extra praktische informatie kunnen krijgen maar ook uitwisselen. Het forum is nog een beta versie. Eerst maar even kijken of dit in een behoefte voorziet. Op dit moment heeft onze site 85 pagina's.

 

Uitleveren olijfolie

Augustus 2011

Deze zomer hebben we de auto genomen om naar en van Griekenland te reizen. Op de terugweg hebben we de olijfolie meegenomen. Daarna etiketten ontworpen, flessen bij een glasfabriek in Duitsland besteld, flessen afgevuld etc. Inmiddels is de klus achter de rug en gaan we nu beginnen met het uitleveren van de bestellingen. Nog niet besteld? Klik hier om ook onze heerlijke olijfolie in huis te krijgen!

Culinair

Augustus 2011

We hebben de "culinaire sectie" op onze site uitgebreid en per taverna een pagina gemaakt waarop je kunt lezen wat de specialiteiten van de taverna's zijn, wat sfeer foto's en een uitleg van hoe er te komen (inclusief kaartjes). Benieuwd? Klik hier om een kijkje te nemen.

 

Olijfolie Webshop Live!

Juni 2011

In Juli gaan we onze olijfolie naar Nederland halen en beginnen we met het uitleveren van de bestellingen. Nog geen olie besteld?

Onze geweldig lekkere olie van eerste koude persing is verkrijgbaar via onze webshop (klik op de link).

 

Pergola

PergolaMaart 2011

Om het onze gasten nog meer naar hun zin te maken, hebben we voor een extra schaduwplek in de tuin aan de zeezijde gezorgd. Bij de pergola hebben we een stopcontact gemaakt evenals sfeerverlichting.

Klik HIER voor een foto en wat tekst.

Handige tips op kaart

PunaiseFebruari 2011

Op een interactieve Google Earth kaart hebben we via wat "punaises" handige plekjes aangeduid. Een supermarkt, een benzinestation, de taverna's, noem het maar op. Klik HIER.

 

Olijfoogst 2010

November 2010

Op 12 November 2010 hebben we de oogst van onze olijven ter persing aangeboden.

Nieuwsgierig over hoe dat is verlopen?

Klik HIER voor de foto's en verhaaltjes.