Neokastro

Paleokastro

Dit fort werd gebouwd door de Turken in 1573 toen ze over heel Griekenland regeerden. Het bewaakte en beveiligde de zuidelijke ingang van de baai van Navarino en daarmee de haven en de regio. Vervolgens werd het fort versterkt door de Venetianen tijdens de bezetting van Griekenland (1686 - 1715) en daarna weer overgenomen door de Turken tot aan de beroemde Slag van Navarino in 1827. Vanaf 1828 werd het gerestaureerd door de Fransen. De fortificaties bieden een prachtig panorama op de baai van Navarino en het eiland Sphacteria. Het Neokastro is een van de best bewaarde forten van Griekenland.

Klik op de foto's voor een vergroting.

Hoe kom je er?

Vanuit onze villa sla je rechts af richting Methoni en vervolg je je weg naar Pylos. Net voordat de weg bij de zee naar rechts af gaat buigen ligt links het Neokastro.

Wat kun je er zien?

Een museum is gevestigd in het gebouw "Huis Barracks", met een expositie over de onafhankelijkheidsoorlog bij elkaar gebracht door Rene Philhellene Puaux.

In het noorden, het hoogste punt: de Citadel, een indrukwekkend zeshoekige fort in plaats van de Acropolis.

Midden: de kerk van de Transfiguratie (metamorfose) is in feite een moskee gebouwd door de Turken, die later werd omgezet in de Grieks Orthodoxe kerk (Agia Sotiria).

In het zuiden, met uitzicht op de zee: de versterkte muren, torens en bastions van Hebdomos van Santa Maria. De wallen, bastions, en alle "toebehoren" zijn nog te zien en geven een duidelijk beeld van de inspanningen van de bouwers om het Neokastro een onneembare vesting te maken.

Wat plaatjes.......