Foto's

Hieronder heb ik wat foto's geplaatst die we in de omgeving hebben gemaakt tijdens ons verblijf. Omdat de foto's in diverse seizoenen zijn gemaakt ziet de natuur, de kleuren en het licht van foto tot foto er vaak net iets anders uit. Ook hebben we enkele collages online gezet.

Zien en ruiken

In het voorjaar staat alles in bloei in Messinia. Grote velden met klaprozen, alle bermen geuren en kleuren.

 

 

Veel Griekse huizen hebben bloembakken met begonia's en andere kleurige bloemen.

 

Zomaar

 

Kerkje onderweg nabij Romanos

 

Bloeiende Oleander in onze tuin.

 

Doorkijkje in de fortificaties van Methoni

 

Op de markt in Koroni

 

 

Zon en zee

3 minuten rijden van onze villa ligt dit geweldige en rustige strand. Je kunt met de auto het strand oprijden. De zee loopt langzaam af zonder rotsen onderwater.

 

In minder dan 10 minuten wandel je van onze villa naar het lager gelegen baaitje. Niet een geweldige plek om een dag te gaan zonnen. Daar zijn mooiere stranden voor. Wel een leuk plekje om een uurtje te pierewaaien. Het is heel ondiep en buiten de winter liggen er meestal wat bootjes. Het is heel beschut en je ziet er zelden iemand.

 

Het strand bij Romanos is ook niet te versmaden.........

The good Life

 

Vals sentiment misschien, maar voor mij (Edwin) zijn dit de gouden momenten. Iedere keer als ik deze foto zie wil ik graag met mijn meisje naar Griekenland. Geen stress, geen horloge, geen GSM, geen e-mails en conference calls. Foto gemaakt in onze favoriete taverna in Finikounda (To Palamidi). Rechts Naomi samen met Nikos en Fortis, de zonen van de uitbater die de bediening voor hun rekening nemen.

Siga, Siga

Overal in de streek kom je ze nog tegen..... Vriendelijke Griekse baasjes die op hun ezeltje op hun gemakje het leven doormaken. "Siga Siga" is hier het credo (de Griekse versie van het bekendere Spaanse "Mañana, Mañana"). Nee, ze hebben geen grote huizen, dikke auto's etc. Maar uiteindelijk kun je je afvragen wie beter af is......... (Foto Michael Vermeulen)

Verse Vis

Het vissersplaatsje Finikounda waar onze Villa slechts enkele autominuten vandaan ligt heeft niet alleen Taverna's en zelfs een internet café. Het heeft ook een winkel waar ze de lekkerste baklava, halva en ijsjes (nou ja, ijsjes...., zeg maar ijzen) verkopen. In het haventje liggen allemaal vissersbootjes en wat je 's-Avonds op je bord krijgt is kakelvers (blub blub vers) (Foto Corrie van Staden)

Finikounda

Onze gasten Lide en Joep Nuisl in Taverna "Elena" in Finikounda. Deze taverna is heel bekend. Het eten is lekker en de ligging is aardig met een fraai uitzicht over de haven. Als het goed is herken ik hier Keftedakia, Patatas Tiganites, Retsina, Souflaki, Pistacio (of is het Moussaka?). Lekkerrrrrrrr !! (Foto van Corrie van Staden)

Nog meer eten

Natuurlijk kan ik het als Nederlander niet laten........ Diner voor 7 (toegegeven, met een kleintje erbij): Voorgerechten, Hoofdgerechten, Wijn, Bier, Frisjes etc. Een avond lang tafelen en dan afrekenen: Rond de 50 Euro voor het gehele gezelschap. Dineren start normaal rond de klok van half negen to ruim na middernacht. Dineren is een social event en een dagelijkse highlight